zaterdag 27 februari 2010

Ethiek(16). Tolerantie.

Als je de tolerantie van de ene godsdienst wilt vergelijken met die van een andere godsdienst, dan moet je landen vergelijken waar die godstdiensten overheersend zijn. Moslims en Joden in Nederland zijn geen graadmeter voor de tolerantie van Moslims en Joden in het algemeen. Je moet de tolerantie van Joden in Israël vergelijken met de tolerantie van Moslims in bijv. Iran en Christenen in Nederland.
Dan valt op dat Christenen sinds de Tweede Wereldoorlog de meest tolerantie godsdienstige groep zijn. Maar voor de Tweede Wereldoorlog en er in geldt dat niet.
Je mag je dus afvragen hoe lang Christenen tolerant blijven.

vrijdag 26 februari 2010

ING

We probeerden een rekening te betalen met Mijn ING. Dat doen we al jaren zo.
We vullen het overschrijfformulier in, en dan worden we teruggestuurd naar het beginscherm (HOME).
Na een flink aantal pogingen, met verschillende computers en browsers lukt het nog steeds niet.
De helpdesk gebeld. Die behandelt je alsof je kinds bent. Het kan niet aan ING liggen, dus de klant doet het fout. Ze zijn wel bereid een stappenplan te sturen voor het invullen van het formulier.
Schande!

vrijdag 12 februari 2010

Is Nederland een rechtstaat(17)?

Ex-rechter Westenberg wordt mogelijk vervolgd wegens meineed en valsheid in geschrifte.
Hij heeft 5 jaar geprocedeerd tegen Hugo Smit. Het opvallende aan deze zaak is het feit dat hij hiervoor financiële en juridische bijstand heeft gehad van de Raad voor de Rechtspraak.
Dat betekent dus, dat als een rechter wordt beschuldigd van onjuist handelen zijn collega's hem steunen.
Dat lijkt mij de integriteit van de rechtspraak niet ten goede te komen.

donderdag 11 februari 2010

Gamma(2). Verf

We hadden witte verf nodig, en we gingen naar de Gamma. Er bleken geen potten puur witte verf te zijn. Alleen potten die bijna wit waren, met een kleine kleurnuance. Ook kon je een kleurnuance wit laten aanmengen. Dat ging uit een grote pot puur wit. Maar dat was heel duur. Gevraagd naar de reden daarvoor: omdat het aanmengen van de kleurnuance er bij inbegrepen was. Maar dan zou het goedkoper moeten zijn als je die kleurnuance niet wilt. Nee, zo werkt het niet.
En dus zijn we naar de Praxis gegaan.

woensdag 10 februari 2010

Ikea(8). Selectie

We zijn weer eens bij Ikea geweest, om iets bij te kopen. Dat bleek niet te kunnen. Onze aankoop was al weer uit de selectie gehaald. Het is de zoveelste keer dat ons dat overkomt. Je koopt iets in de verwachting dat je er later nog wel een exemplaar bij kunt kopen. Maar dat is lang niet altijd mogelijk. Men zij gewaarschuwd.

vrijdag 5 februari 2010

Verstopping van de gootsteenafvoer.

De afvoer van onze gootsteen was verstopt. Toen we in Haarlem woonden hadden we daar ook vaak last van, maar op een gegeven moment ging dat over. Ik realiseerde mij dat dat ongeveer samenviel met de aanschaf van onze vaatwasser, en kwam tot de conclusie dat het afwasmiidel van de vaatwasser in staat was de vetresten in de afvoer, die meestal de oorzaak zijn van een verstopping, te verwijderen.
En dus werd de afvoer alhier, waar de vaatwasser niet op aangesloten is, ook voorzien van een klontje wasmiddel. Na een tijdje inwerken probeerden we of het had geholpen, en zie daar: de afvoer liep weer door.

woensdag 3 februari 2010

Gamma(1) - laten bezorgen

Wij kochten veel clicklaminaat met ondergrond bij de Gamma. Het leek ons handiger dit te laten bezorgen. Dat hebben we geweten! In de stromende regen werden de lamellen op het fietspad gezet, en we moesten ons er maar mee redden. Dat moest ook wel, want je mag vast geen spullen op het fietspad zetten, en we hadden dus een bekeuring kunnen krijgen.
Dus alles zo vlug mogelijk naar binnen gesjouwd.
En we moesten de lamellen ook terug brengen, zeiden ze, hoewel we geen statiegeld hadden betaald.

dinsdag 2 februari 2010

Is Nederland een rechtstaat(16)? Zembla

Op zondag 31-1-2010 zond Zembla een programma uit over fouten van officieren van Justitie. Uit 90 strafzaken waarin de officier een ernstige fout had gemaakt bleek dat de fout geen gevolgen had voor zijn carriëre. Integendeel, hun carriëre bloeide daarna. Fouten maken blijkt dus heel goed voor je carriëre.

maandag 1 februari 2010

Horoscoop

Soms kijk ik naar een horoscoop.Het valt mij op dat er in een voorspelling nooit de mogelijkheid wordt meegenomen dat een lezer AOW heeft. Leeftijdsdiscriminatie?