donderdag 30 juni 2011

Automatisering

Het is moeilijk de productiviteit van automatiseerders vast te stellen. Ze worden dan ook  meestal beoordeeld op basis van hoe ze het verkopen. Daarom mislukken zoveel automatiseringsprojecten.

woensdag 29 juni 2011

Lijfrente

De lijfrente van mijn vrouw komt tot uitkering. We gingen naar de bank, en de zaak werd geregeld.
Daarbij vielen mij twee zaken op:
- Voor zo'n uitkering heb je een attestatie de vita nodig, een bewijs dat je nog in leven bent.
Maar het merkwaardige is dat dat niet hoeft voor het aanvragen van een pensioen.
Pensioenuitkeerders hebben blijkbaar toegang tot de basisadministratie van een gemeente, en lijfrente uitkeerders niet. Raar, meestal zijn het dezelfde bedrijven.
- Zo'n attestatie kost geld, behalve voor een pensioenuitkering. Maar die heb je alleen nodig voor een buitenlands pensioen. Waarom worden trekkers van buitenlandse pensioenen beter behandeld dan Nederlandse lijfrente trekkers? Een lijfrente is toch een aanvulling op je pensioen?

donderdag 23 juni 2011

Is Nederland een rechtstaat(45)? TBS.

Als je in Nederland TBS krijgt, dan blijkt er niet erg goed gelet te worden of verlengen wel mag. Niet door de rechter, en ook niet door de advocaat, hoewel de laatste nu juist de rechten van de gestrafte moet bewaken. Overigens, dat de lengte van TBS samenhangt met de straf vind ik ook merkwaardig.
TBS zou moeten leiden tot het genezen van een gestrafte, en de tijd die je daarvoor vrij moet maken zou niets met de lengte van de straf te maken moeten hebben.

donderdag 16 juni 2011

Valium

In het boek: De liefde dus, van Joke J Hermsen, dat speelt in 1785,lees ik: "de zeelucht werkt doorgaans nog beter op degeest dan valium"

zondag 12 juni 2011

Anatevka

Vrijdag hebben we Anatevka gezien, in Gelsenkirchen.
Ik had er over gelezen dat het komische ervan de gesprekken tussen Tevje en God zijn.
Maar ik vind dat je dat alleen komisch kan vinden als je niet in God geloofd, en je ook niet kan voorstellen dat Tevje dat wel doet.

zaterdag 11 juni 2011

Wiswesser Line Notation

De Wiswesser Line Notation, waaraan ik 40 jaar geleden begon te werken, en wat in mijn proefschrift 30 jaar geleden een grote rol speelde, is niet zo dood als ik had verwacht.
Een searcg in Google leverde nog interessante documenten op.

donderdag 9 juni 2011

KPN(15)

De zoveelste blunder van KPN. Nadat wij in februai waren overgestapt op Glasvezel van KPN zouden ze de bestaande abonnementen opheffen. Dat deden ze pas na maanden, na aandringen van onze kant.
Maar ze blijven rekeningen sturen over die maanden. Terwijl we geld van ze terugkrijgen.
En protesteren kost 10 ct per minuut. Vaak wordt het gesprek dan afgebroken. Oplichters!

zondag 5 juni 2011

Kookrecenties

Tijdsschriften als Lekker, die restaurants op hun kookkunst beoordelen, houden onvoldoende rekening met mensen die niet het hele menu bestellen, maar bijv. drie gangen terwijl je er ook zes kan bestellen.